Skip to content

WooCommerce, Netvisor, WooVisor ja ALV 25,5%

Kuten jokaisessa uutismediassa on viime päivinä uutisoitu, päätti hallitus nostaa arvonlisäveron 25,5%:een. Mediassa on nyt myös pyörinyt uutisia, joissa arvuutellaan ALV-noston vaikutuksista ohjelmistotaloihin. Tilannetta on verrattu vuosituhannen vaihteen Y2K-huumaan. Kaatuuko maailma tai vähintään oma verkkoliiketoiminta?

Kieltämättä verokannan nosto voi aiheuttaa työtä monille veroja käsittelevien ohjelmistojen yrityksille. Esimerkiksi Paytrailin rajapinta sallii arvonlisäveroksi ainoastaan kokonaisuluvun. Paytraililta kuitenkin julkaisi eilen tiedotteen, jonka mukaan tarvittavat muutokset ovat pieniä ja saadaan toteutettua hyvissä ajoin.

Miten asian laita on WooCommercessa tai Netvisorissa?

25,5% ALV WooCommercessa - toimii jo

WooCommercen suhteen asiassa ei ole mitään ihmeellistä. WooCommercen kansainvälisyydestä on tässä tapauksessa hyötyä: desimaaleja sisältäviä verokantoja käytetään ympäri maailmaa (esim. Ranskassa 5,5% ja 2,1% tai Irlannissa 13,5% tietyille tuotteille).

Asetuksista verokannan voi määrittää neljään desimaaliin asti.

Veroja voi muuttaa WooCommerce → Asetukset → Verot kohdasta, josta valitaan muokattava Vero (yleensä perusvero). Veroasetuksissa vieraillessasi voit samalla tarkistaa muidenkin maiden arvonlisäverot, erityisesti jos aiheesta on ollut aiemmin kirjanpitäjän kanssa puhetta.

Mikäli jo luodulle tilaukselle haluaa laskea veron uudestaan ennen laskun lähettämistä asiakkaalle, voi tämän tehdä avaamalla tilauksen ja painamalla Laske uudelleen -nappia.

Jos tilaus on esimerkiksi käsittelyssä tilassa, täytyy se palauttaa ensin esimerkiksi Odottaa maksua -tilaan, jotta tilausta voi jälleen muokata. Huomaathan, että tilan muutos voi lähettää asiakkaalle sähköposti-ilmoituksen.

25,5% ALV Netvisorissa - tulee kuntoon

Netvisor ei tällä hetkellä tunnista 25,5% arvonlisäveroa, eikä tätä vielä ole päivitetty heidän ohjeisiinsa. Visma Solutions Oy:n toimitusjohtaja ei kuitenkaan IL:n haastattelussa näe asiaa ongelmana.

Me olemme yllättyneet, että tässä on joku mystiikka. Esimerkiksi Netvisorissa olemme tehneet kansainvälistä liiketoimintaa ja siellä on aiemminkin käytetty desimaaleja. Siellä on Ranskaa, Sloveniaa ja Irlantia, missä tätä on käytetty.
- Ville Kuusela

Netvisorin rajapinta mahdollistaa desimaalilukujen viennin, joten tähän muutoksia ei ainakaan tarvitse tehdä. Tällä hetkellä rajapinta toteaa, ettei 25,5% verokantaa löydy, kun koetin lähettää testilaskun 25,5% verolla sinne WooVisorin avulla.

Toimiiko WooVisor uudella ALVilla? Kyllä!

Niin, olemmehan mekin verokantoja käsittelevän softaa tekevä softafirma. Tuotteemme WooVisor, on Netvisor-WooCommerce -integraatio, joka vie WooCommercen tilaukset, tuotteet ja asiakkaat Netvisoriin. Muistan vielä elävästi, kuinka kovakoodasin ensimmäiseen WooVisorin tuotantoversioon verokannaksi 24, koska silloinen asiakkaamme Atom Airsoft myi ainoastaan sen verokannan tuotteita. Heti seuraavasta versiosta lähtien verokanta on haettu WooCommercen asetuksista - emme siis ota siihen itse mitään kantaa.

Vaikuttaa siltä, ettei Netvisorin rajapintaan tarvita muutoksia. Jos näin on, ei asiakkaidemme tarvitse edes päivittää WooVisoria - verokannan muutos WooCommerceen riittää. Mikäli rajapinta muuttuu, teemme päivityksen lisäosaa ja asiakkaat saavat sen itselleen ilman lisäkuluja.

Lopuksi

Ottamatta kantaa itse verouudistukseen, on siitä ainakin jo nyt ollut se seuraus että arvonlisävero on tullut monille enemmän näkyväksi. Toivottavasti tästä seuraa ainakin se, että suomalaisten talousymmärrys kasvaa.

Jos et ole vielä asiakkaamme ja helpompi verkkokauppa kiinnostaa, varaa esittely tai soita 040724771 / Anttoni, ja katsotaan sinulle WooVisor kuntoon.

Lukuvinkkejä

WooCommercen vahvuudet ja heikkoudet

WooCommercella on suosituin verkkokauppamoduuli maailman suosituimmalle verkkosivualustalle. Sitä käytetään yli 40 tuhannessa verkkokaupassa. Tässä artikkelissa käymme läpi WooCommercen vahvuudet ja heikkoudet.